10 Tips Penting Panjangkan Rambut Dengan Cepat!

​Ramai wanita kat luar sana mengalami masalah nie. Dah potong pendek susah sangat rambut ni nak panjang balik kan. Haish, macam mana nak buat eh ? Jangan risau GC ada cara untuk selesaikannya. Jom baca 10 tips ni dan amalkan !

1. Produk rawatan rambut yang mahal tak berguna kalau ianya mengandungi banyak bahan kimia yang boleh bantutkan pertumbuhan rambut uols.

2. Jangan guna produk rambut seperti gel rambut atau penyembur rambut setiap hari.

3. Jangan cuci rambut setiap hari. Hanya cuci 2-3 kali seminggu menggunakan air suam.

4. Rambut uols jangan diikat terlalu ketat. Seeloknya kurangkan mengikat rambut setiap hari.

5. Urut kepala uols adalah cara paling baik untuk buat rambut cepat panjang. Kerana urutan meransang pengaliran darah yang bawa nutrien penting ke folikel rambut uols.

6. Kerap memotong rambut juga boleh membuatkan rambut uols tumbuh dengan cepat. Sekiranya uols potong, uols telah memotong hujung rambut yang tak sihat dan rambut yang tak sihat tak akan tumbuh dengan cepat.

7. Sikat rambut juga penting untuk jadikan rambut cepat panjang. Kerana sikat uols mengurut rambut dan kepala, bantu ratakan nutrien penting ke seluruh rambut uols.

8. Mengubah belahan rambut boleh bantu cepatkan rambut panjang. Jika uols sudah biasa sikat ke sebelah kiri, cuba ubah ke sebelah kanan pula. Dapat ubah pengaliran darah dan meransang folikel rambut uols.

9. Minyak zaitun mampu membuat rambut menjadi subur. Gunakan minyak zaitun setiap hujung minggu. Sapukan pada kulit kepala dan urutkan kepala uols sehingga meresap ke akar rambut.

10. Teh hijau memang kaya dengan anti-oksidan. Uols boleh basuh rambut uols dengan teh hijau organik dan urut kepala uols. Biarkan selama 30 minit dan basuh hingga bersih. Kulit kepala yang bersih dan segar boleh sihatkan akar rambut uols.

Jadi sesiapa yang ada masalah rambut susah nak panjang tu apa kata try 10 tips berguna nie okay. πŸ˜‰β€‹
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami Di WhatsApp
KUPON DISKAUN 28% ➜ NEW28 [FREE SHIPPING]