3 Cara Rawat Kepala Di Rumah Tanpa Ke Salon!

Jika uols ada masalah kelemumur memang merimaskan dan hampir setiap orang pernah mengalami masalah kelemumur. Kalau uols nak jimat dan taknak pergi ke salon untuk buat rawatan kulit kepala, GC share cara lakukannya sendiri di rumah dengan menggunakan bahan yang sedia ada di dapur uols. Jom baca !

1. JUS LEMON

Urut kulit kepala uols dengan 2 sudu besar jus lemon. Biarkan selama beberapa minit, kemudian basuh.

Jus lemon memiliki asid untuk seimbangkan tahap pH pada kulit kepala uols. Ia juga dapat kurangkan penghasilan kelemumur dan bahan antibakteria secara semula jadi.

2. CUKA EPAL

Campurkan sedikit cuka epal dengan air ke dalam botol semburan. Semburkan pada akar hingga hujung rambut selepas uols syampu. Urut lembut kulit kepala dan biarkan selama 5 minit. Sama juga seperti lemon, ia seimbangkan pH pada kulit kepala dan tanggalkan kulit mati yang menyebabkan kelemumur.

3. MINYAK TEA TREE

Campurkan beberapa titis minyak tea tree ke dalam syampu uols. Dari syampu biasa, ia kini menjadi syampu anti kelemumur.

Jika kulit kepala uols mempunyai masalah, jangan lupa untuk cuba cara yang GC kongsikan kerana ianya senang, dapat jimatkan kos dan jimat masa kerana ianya boleh dilakukan di rumah tanpa perlu ke salon lagi ! Jom cuba ! ​
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami Di WhatsApp
KUPON DISKAUN 28% ➜ NEW28 [FREE SHIPPING]