7 Bahan Semulajadi Ini Hapuskan Daki Hitam Celah Peha!

Ramai diantara uols mengalami masalah kulit gelap celah peha dan buntu macam mana cara untuk menghilangkannya ? Haa GC kongsi 7 cara menggunakan bahan semula jadi yang terbukti selamat dan berkesan untuk hilangkan masalah kulit gelap celah peha yang uols alami. Jom baca !

1. JUS LEMON

Perah jus lemon ke atas segenggam kapas dan sapu terus ke bahagian kulit gelap tersebut. Biarkan selama 15-20 minit sebelum uols basuh dengan air suam. Seterusnya, sapukan minyak kelapa di bahagian tersebut dan biar sehingga kering. Amalkannya supaya uols dapat hilangkan masalah kulit gelap di celah peha.

2. SKRUB LEMON

Hiris tebal buah lemon dan skrub rata di bahagian kulit gelap. Lakukannya selama 2-3 minit sebelum mandi setiap hari. Ia berkesan untuk tanggalkan sel kulit mati di bahagian celah peha uols.

3. EKSTRAK BUAH OREN

Ambil ekstrak buah oren dan sapukan di atas kulit gelap dengan menggunakan kapas. Cuci dengan air selepas 20 minit.4. BETIK SEGAR

Potong kecil buah betik dan gosok rata pada bahagian celah peha dan di bahagian punggung. Biarkan ia kering selama 20 minit. kemudian basuh dengan air suam. Amalkan selalu untuk cerahkan kulit di bahagian tersebut.

5. BUAH TOMATO

Belah buah tomato dan ambil sebahagian belahan tersebut​ dan gosok pada bahagian kulit mati agar ia menyerap masuk terus ke dalam kulit uols. Cuci dengan air setelah uols biarkan ia kering selama 20 minit.

6. SUSU SEGAR

Rendam sebahagian tuala kecil di dalam susu segar yang sejuk dan sapukan di bahagian kulit gelap tersebut. Susu berfungsi cerahkan kulit secara semula jadi. Ianya akan lebih berkesan jika uols selalu amalkannya.

7. MINYAK ZAITUN

Urut bahagian yang gelap dengan minyak zaitun setiap hari sebelum uols tidur. Ia akan cerahkan dan melembutkan kulit di bahagian tersebut dengan lebih cepat.

Semua tips di atas sangat mudah untuk uols praktiskan di rumah dan lihat kesannya sendiri. Jadi, untuk uols yang ada masalah kulit gelap celah peha boleh lah cuba tips yang GC kongsikan supaya masalah tersebut tak lagi menggangu uols. Selamat mencuba !
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami Di WhatsApp
KUPON DISKAUN 28% ➜ NEW28 [FREE SHIPPING]