9 Cara Touch Up Makeup Supaya Kekal Cantik!

​Bila sampai tengah hari kulit mesti akan berminyak dan make up pon mula pudar. Setengah wanita mula rasa kurang yakin bila make up dah mula hilang kan?

GC tahu macam mana rasanya bila make up makin pudar, tercomot dan mula bersememeh. Tambah pulak ada majlis yang nak hadiri bila habis waktu kerja nanti kan.

Uols hanya perlu quick touch up untuk kembalikan kecantikan make up uols. Tapi macam mana pulak cara untuk tak merosakkan solekan yang dah memang ada pada muka uols ?

Haa GC ada tips touch up make up untuk uols praktikkan. Jom baca !

1. Jika uols mempunyai kulit berminyak, lap bahagian kulit muka yang berminyak dengan tisu untuk hilangkan minyak pada muka uols.

2. Padam saki baki gincu di bibir so uols boleh pakai semula warna gincu yang uols suka selepas selesai touch up.

3. Selepas minyak berlebihan pada kulit uols dah menyerap dengan sepenuhnya, gunakan span yang bersih untuk sapu keluar bedak asas dan blusher supaya nampak lebih sekata.

4. Tambah sedikit concealer di bawah mata jika uols ada masalah lingkaran gelap.

5. Kalau lapisan bedak asas atau concealer uols dah pudar, touch up dan sapu rata pada bahagian cela. Next, layangkan sedikit bedak translucent untuk dapatkan asas solekan yang matte.

6. Pakai sedikit blusher jika uols rasa perlu.

7. Touch up eyeliner dengan eyeshadow.

8. Jika eyeshadow uols nampak semakin berminyak, blot bahagian kulit tersebut dengan tisu dan guna berus untuk dapatkan efek sekata. Tambah warna eyeshadow yang sama pada kelopak mata supaya ia nampak seimbang pada kedua dua bahagian.

9. Akhir sekali, pakai lipstick. Jika lipstick masih elok di bibir, hanya perlu calitkan sedikit gloss bibir supaya nampak bibir lembap dan sihat.

Sekarang uols da tau kan cara cara nak touch up make up uols. So, uols boleh la praktikkan tips nie dan tak perlu stress lagi ! Selamat mencuba 😍
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami Di WhatsApp
KUPON DISKAUN 28% ➜ NEW28 [FREE SHIPPING]