Pendandan Rambut Profesional Dedah 6 Tips Jaga Rambut Dengan Betul!

​Rambut ialah mahkota yang berharga buat setiap wanita tak kira lah yg berhijab ataupun tidak.Jadi uols perlu pastikan rambut uols dijaga dengan rapi supaya sentiasa kekal sihat dan cantik.

GC kongsi panduan penjagaan rambut dari Fendi Sani seorang pendandan rambut profesional untuk uols!

1. Syampu rambut terlebih dahulu sebelum mandi. Kemudian sapu perapi dan baru mandi. Ini membolehkan proses penerapan perapi akan berlaku pada rambut sekurang-kurangnya 5 minit atau sepertimana yang dicadangkan dengan peraturan cara memakainya dan meninggalkan kesan pada rambut.

2. Jangan ikat rambut semasa basah dan membiarkan ia kering sendiri dalam keadaan diikat, disyorkan keringkan rambut kemudian baru diikat

3. Kalau nak buat rawatan rambut dirumah, disyorkan supaya mengikut peraturan cara pemakaian dengan betul. Jangan biarkan produk yang digunakan pada rambut itu berada terlalu lama atau terlalu cepat mengikut waktu yang dianggarkan sendiri. Kerana ini tidak akan membantu proses rawatan bertindak balas dengan sempurna.

4. Bagi yg berambut panjang jangan ikat rambut semasa tidur, terutamanya tidur malam. Ini boleh mengakibatkan keguguran rambut.

5. Kalau dirumah dan tiada cadangan untuk keluar kemana-mana, elakkan dari memakai produk styling seperti penyembur rambut, gel, lilin, mousse dan lain-lain supaya rambut bebas tanpa sebarang produk, kecuali produk rawatan rambut.

6. Jangan memakai serum rambut ketika rambut masih basah selepas syampu. Elok kalau keringkan rambut separuh dahulu baru disapu serum dan lain-lain jenis produk rawatan rambut.

Dengan tips yang GC kongsikan nie, GC harap uols jangan lupa untuk try dan rasai berbezaannya !​
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami Di WhatsApp
KUPON DISKAUN 28% ➜ NEW28 [FREE SHIPPING]