Tak Tahan Bau Hapak Kaki Hingga Jumpa 6 Cara Nak Hilangkan!

​Bau hapak pada kaki membuatkan diri uols kurang keyakinan untuk berhadapan dengan orang terutamanya apabila ke surau, rumah orang dan pejabat yang memerlukan uols buka kasut bau hapak pada kaki uols buatkan uols rasa malu dan tidak selesa. Pasti orang sekeliling juga merasakan perkara yang sama.

Kalini GC kongsikan cara elak dan hilangkan bau kaki uols supaya uols tak lagi rasa segan, kurang selesa dan tak takot untuk berhadapan dengan orang sekeliling uols.

1. GUNA SABUN ANTIBAKTERIA

Amalkan cuci kaki uols dengan sabun antibakteria setiap hari dengan bersih supaya bakteria tak dapat hidup di celahan kaki uols dan boleh menyebabkan bau kaki.

2. RENDAM DENGAN AIR PERAHAN LIMAU NIPIS ATAU LEMON

​

Rendam kaki dengan jus perahan limau nipis atau lemon sekurangnya seminggu sekali supaya kaki kekal segar.

3. SAPU BEDAK BAYI PADA KAKI

Sebelum uols pakai stokin dan kasut, sapukan dengan rata bedak bayi pada kaki dan celahan jari uols supaya kekal segar dan elak dari peluh yang teruk.

4. TABUR SERBUK PENAIK DALAM KASUT

Pastikan uols tabur serbuk penaik 24 jam sebelum uols nak pakai kasut tersebut kerana serbuk penaik berkesan untuk mematikan bakteria yang ada di dalam kasut dan cegah kehadiran bakteria yang jadi punca bau kasut.

5. SKRUB KAKI

Rajinkan diri uols untuk buat skrub kaki untuk buang kulit mati pada bahagian kaki supaya sentiasa bersih, segar dan bebas noda.

6. RAK KASUT YANG TERBUKA

Pastikan uols simpan kasut uols di rak kasut yang dapat pengudaraan dan pencahayaan yang cukup supaya kasut boleh bernafas kerana bakteria senang hidup dan membiak di tempat yang tertutup gelap tanpa udara.

Haa sekarang uols da tau kan macam mana nak elak dan hilangkan bau kaki uols tu. Jadi jangan lupa try tips nie nanti untuk dapatkan kaki yang bebas dari bau tau. Selamat mencuba !​
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami Di WhatsApp
KUPON DISKAUN 28% ➜ NEW28 [FREE SHIPPING]