5 Tips Pilih Berus Gigi Anak 1-3 Tahun

BERUS GIGI YANG SESUAI UNTUK SI COMEL!

Kebanyakan ibu mama emak ummi masih tercari-cari berus gigi yang sesuai untuk Si Comel. Sekarang ni anak-anak dah pandai demand,kena ikut apa yang dorang suka. Apa yang dorang nak mesti ibu ummi emak mama ikutkan dengan segera. Setuju?

Betul tak anak-anak 1-3 tahun ni masih belum pandai nak pegang berus gigi dengan betul? So macam mana nak bagi anak-anak biasa pegang berus gigi? Dr Izzi share 3 tips mudah untuk anak sekecil itu untuk suka & mudah pegang berus gigi.

1. Pilih berus gigi yang MENARIK ada gambar kartun yang menarik minat anak-anak nak guna. Jangan pilih yang ada warna tanpa gambar. Bosan !

2. Berus gigi yang halus dan lembut,supaya gusi tidak luka dan berus yang lembut tak rosakkan permukaan gigi. Anak pun tak rasa sakit.

3. Kepala berus gigi yang kecil dan tirus. Mudah berus permukaan gigi belakang

4. PEMEGANG yang bersaiz besar dan tidak licin. Ada getah di bahagian belakang berus gigi. Supaya anak mudah dan senang berus gigi dan tidak mudah jatuh.

5. Ada LAMPU yang berkelip-kelip. Untuk tarik minat anak supaya lebih excited. Dan paling penting,selagi lampu tak stop berkelip selagi tu anak kena berus gigi.

Seronok kan ? Excited kan ? Jom kita seronok-seronokkan masa berus gigi dengan anak-anak hari ni.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami Di WhatsApp
30% DISKAUN | KOD KUPON: NEW30