Tips Ubat Gigi Yang Sesuai

Bagi orang dewasa, carilah ubat gigi yang ada Flouride. Jangan takut, flouride tak bahaya. Guna pun untuk gigi bukan kita nak makan ubat gigi.

Guna ubat gigi sebesar kacang tanah je. Jangan pula letak sepanjang berus gigi macam dalam iklan tu.

Bagi kanak-kanak 6 tahun ke bawah, bagi ubat gigi TANPA FLUORIDE. Sebab budak kecil umur 6 tahun ke bawah suka telan ubat gigi, tak bagus untuk badan kalau yang ada fluoride.

Pastu gosok lah gigi ikut direction yang betul. Kalau boleh, gosok gigi direction ke atas dan ke bawah. Slowly jangan kasar nanti gusi terhakis.

Berus gigi medium atau soft sahaja. Jangan yang hard. Kalau yang hard sesuai untuk yang pakai braces sahaja. Ingat tau slowly masa berus gigi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami Di WhatsApp
30% DISKAUN | KOD KUPON: NEW30